PULS - pametni sistem mestne razsvetljave

  • PULS LinkedIn

Partnerstvo GeoEnergetika, Impedanca in Garex

Dejstvo je, da danes že vsako mesto potrebuje pametni sistem razsvetljave. Kaj pa če rečemo, da lahko koncept pametnega sistema razsvetljave razvijemo še dlje?

Tri slovenska podjetja - GeoEnergetika, Garex in Impedanca - predstavljajo nov, celovit pametni sistem mestne razsvetljave: energetsko učinkovite ulične svetilke z vgrajenimi senzorji za spremljanje okolja, kjer je vse povezano  prek odprte platforme.

Kakšne so koristi?

Sistem se osredotoča na pametne svetilke, ki lahko v realnem času in na mikrolokacijah zaznajo, spremljajo in dajejo pomen številnim okoljskim parametrom. To lahko podpira odločanje in posledično poveča kakovost življenja v mestnih območjih. 


Za luči je značilna minimalistična zasnova, visoka stopnja integracije pa pomeni, da niso potrebna dodatna ohišja. Zardi tega se luči popolnoma zlivajo z vsemi vrstami mestnih okolišev. 

 

Nenazadnje pa lahko sistem z uporabo najnovejših energetsko učinkovitih modulov LED za razsvetljavo in napredno prilagajanje moči svetlobe ponudi energijske prihranke do 80 % v primerjavi s tradicionalno ulično razsvetljavo. Ponuja vse to in se lahko tudi vključuje v obstoječe pametne mestne sisteme!

PULS novice

Celotne novice najdete na našem Instagram propfilu, PULS.

 #smartcities #infrastructure #safety #publicsafety

Trenutne vremenske spremembe  predstavljajo skrito prometno nevarnost - črni led. Tanke prozorne plasti ledu na cesti vozniki izredno težko opazijo. Zlasti nevarne so v prometnih konicah, zgodaj zjutraj in pozno popoldne.

Sistem PULS lahko izvaja algoritemsko kombinacijo temperature in vlage v zraku, s čimer je mogoče oceniti prisotnost črnega ledu.

  • LinkedIn

V sodobnem času skupnosti potrebujejo celovito in uporabniku prijazno rešitev.

V primeru,  da potrebujete analitiko na mikrolokaciji ali spremljanje celotne skupnosti in celo mesta, je PULS tu, da poskrbeti za oboje.

 

Sodobno in estetsko ohišje, s pametjo te operacije resnično deluje kot popolna rešitev. Naša pametna mestna luč spremlja okolje in deluje z nizko porabo energije.

  • LinkedIn

Sodobna, javna razsvetljava, v času digitalizacije, lahko s pametno zasnovo ne le optimizira energetske učinkovitosti mesta, temveč s mrežasto razporeditvijo po urbanih območjih predstavlja optimalno podatkovno omrežje, ki v eni točki zbira podatke iz okolja, jih interpretira, se iz njih uči in nato, glede na predhodno pridobljene podatke, tudi deluje.

Pametna javna ulična razsvetljava z vgrajenimi senzorji za spremljanje okolja daje mestnim oblastem dragocen vpogled v dinamiko mikrolokacij; njegova resnična dodana vrednost so povezljivost interneta stvari (IoT), inteligentna analitika in statistika ter avtomatizirani algoritmi za samostojno učenje.

#smartenergy #energyefficiency #datanetwork 

  • LinkedIn

Živimo v času vseprisotnega vpliva umetne inteligence in neskončnih priložnosti v digitalnem prostoru, katerih cilje je ustvariti boljše, lažje in bolj povezano življenje. Uporaba interneta stvari (IoT) je postala temelj sodobnega življenja. Vse, kar je mogoče povezati, se povezuje in bo povezano.

 

Pomembno je torej zagotoviti, da je naša javna infrastruktura povezana tako kot tehnologije, ki jih uporabljamo v vsakdanjem življenju. Digitalizacija mest je torej nujna in bo zavzemala osrednji položaj pri vzpostavljanju pametnih mest in skupnosti, kjer bo zbiranje podatkov v realnem času omogočilo pravočasno zbiranje in distribucijo ustreznih informacij.

 

#smartcitiesireland #smartlighting #smartillumination

  • LinkedIn

Kako stopiti v stik z nami?

Ideja za ta inovativni izdelek se je rodila v osrčju Evrope, v Sloveniji, v eni najbolj trajnostnih držav na svetu. In zdaj je ta ideja pripravljena za izvedbo po vsem svetu, začenši z Irsko.

Če bi radi o kapacitetah in možnostih vpeljave sistema izvedeli več, vas vabimo, da z nami stopite v stik prek priloženega  obrazca, ali pa nam pišete na: info@garex.si.

Kmalu

Več informacij o produktu

Kontaktirajte nas

Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj.

© 2020 Garex d.o.o.

digitalni zasloni