top of page
Logo PULS

PULS - celovit sistem urbane pametne razsvetljave

 • PULS LinkedIn
PULS, the Perceptive Urban Smart Lighting System

Kaj je PULS?

PULS je celovit sistem urbane pametne razsvetljave za pametna mesta in skupnosti prihodnosti. Nastal je kot rezultat projektnega sodelovanja konzorcija treh slovenskih podjetij, in sicer GeoEnergetika d.o.o., Impedanca d.o.o. in Garex d.o.o. ter ob podpori Republike Slovenije in Evropske unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

 

PULS združuje dve inovativni in komplementarni komponenti  - pametni osvetlitveni sistem e-SMS in odprto Platformo za upravljanje pametnih mest. Združitev obeh omogoča celostno, lokalizirano in poglobljeno zajemanje okoljskih informacij ter učinkovito avtomatizirano upravljanje celotnih urbanih okolij.

Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Spirit-Slovenija-logocrop brez
MGRT logotip
Logo_EKP_sklad_za_regionalni_razvoj_SLO_

Kaj so prednosti PULSA?

Cilj projekta PULS se je tako na nivoju produkta kot na nivoju podjetij uveljaviti kot vodilni ponudnik pametnih rešitev na mednarodni ravni, s poudarkom na irskem trgu, ki je zaradi močnega razvojnega potenciala in pospešenega uvajanja naprednih tehnologij, z jasnim ciljem trajnostnega razvoja, prepoznan kot odličen razvojni trg.

Zajem podatkov v realnem času in hitro ter učinkovito odzivanje na širok spekter okoljskih parametrov  (temperature, koncentracije trdih delcev, CO2, gibanja pešcev) predstavlja rešitev, ki bistveno nadgrajuje obstoječe sisteme osvetlitev.

 

Za luči je značilna sodobna, minimalistična zasnova in visoka stopnja integracije ter kompatibilnost z obstoječo infrastrukturo, kar zagotavlja enostavno umeščanje v prostor, brez dodatnih ohišij.

 

e-SMS predstavlja energijsko učinkovito osvetlitveno rešitev, ki z najnovejšimi moduli LED omogoča energijske prihranke do 80 % v primerjavi s tradicionalno ulično razsvetljavo.

Odprta Platforma za upravljanje pametnih mest je nastala pod okriljem našega podjetja, Garex d.o.o. Ta omogoča integracijo e-SMS v ekosisteme pametnih mest in skupnosti ter nudi možnosti inteligentnega, avtomatskega krmiljenja naprav na podlagi strojnega učenja (machine learning), obdelave velikih količin podatkov (Big data) in uporabe napredne analitike (predvidevanje,  napovedovanje in odločanje učinkovitosti na podlagi vzorcev). 

Poleg zalednega sistema, ki omogoča učinkovito integracijo naprav in sistemov različnih proizvajalcev (multi-vendor podpora), se platforma osredotoča na izgradnjo enotnega uporabniškega vmesnika, ki bo uporabnikom zagotavljal enostavno, prijazno, pregledno in ažurno prikazovanje dogajanja urbanih okolij znotraj enega vmesnika, ter tako omogočil lažje in podatkovno podprto sprejemanje odločitev.
 

e-SMS is an IT-supported, energy efficient, and elegantly designed lighting solution.

PULS novice

PULS je živ projekt, zato vabljeni k spremljanju naše strani. Vabljeni pa ste tudi k ogledu LinkedIn profila projekta.

Skoraj vsak izmed nas občuduje duh in čar posameznega mesta, le redki pa se zares zavedajo pomena svetlobnega sistema, ki lahko močno vpliva na privlačnost mesta, kar posledično vpliva na turizem.

Puls Smart City

#smartplatform #smartdevices

 • LinkedIn

Rešitev za uspešno spopadanje z rastjo mest in vedno večjimi zahtevami prebivalcev, je nedvomno v izboljšanju urbanega menedžmenta in učinkovitemu upravljanju javnih storitev. Slednje je mogoče le s povezovanjem, učinkovitim planiranjem in uspešnim upravljanjem celotne mestne infrastrukture.

Wise Alice computer

 #smartlighting #intelligentlighting 

 • LinkedIn
PULS SYSTEM

Trg je poplavljen z izdelki, ne glede na tehnično področje, na katerem iščete rešitev. Če potrebujete ulično razsvetljavo, podprto z analizo okoljskih podatkov, ste na pravem mestu.

 

PULS, celovit sistem urbane pametne razsvetljave, ni le luč. Je rešitev za čas, v katerem živimo. Za razliko od modularnih liči na trgu je PULS vse v eni rešitvi.

#smartplatform #smartdevices

 • LinkedIn

Prve oljne svetilke so osvetljevale ulice že v starem Rimu. Leta 1878 je Pariz predstavil prve električne ulične luči. Holonyaku mlajšemu je leta 1962 uspelo razviti prvo svetlečo diodo, skrajšano imenovano LED.

V letu 2020 pa je skupni projekt podjetij Impedanca, Garex in Geoenergetika naredil še nekaj odločilnih korakov. Združili smo potrebo po osvetljevanju ulic, z najnovejšo svetlobno tehnologijo in tehnologijo za opazovanje okolja.

PULS light

 #smartlighting #intelligentlighting 

 • LinkedIn
PULS night

Ko pade noč, se prižgejo ulične luči. To se zdi tako naravno in samoumevno, da postanemo pozorni le, ko te ne delujejo tako, kot bi morale.

 

Ali si predstavljate, da obstaja enostaven in učinkovit nadzor nad vsemi LED svetilkami, v vseh soseskah vašega mesta?

#smartdublin #allirelandsmartcities #smartlighting

 • LinkedIn

Se strinjate, da na mesto lahko gledamo kot na sistem? Kot na sistem, v katerega so vključeni pametni sistemi javne razsvetljave, sistemi za avtomatizacijo stavb, sistemi obnovljive energije, oskrba z vodo, sistemi za obvladovanje izrednih razmer, javni prevoz?

In danes, ko lahko vse te sisteme povežemo z novimi tehnologijami, ki temeljijo na IoT in poenotimo za uporabnike, zakaj ne bi imeli in obvladovali pametnega mesta, tako kot že zdavnaj obvladujemo pametne sisteme?

PULS

#smartdublin #allirelandsmartcities #smartlighting

 • LinkedIn
PULS Eco

V zavedanju položaja mest in pomena okolja v mestih (kvalitete zraka, svetlobne onesnaženosti, dviga temperature ipd.) smo pri PULS oblikovali produkt in platformo, ki sta namenjena različnim mestnim institucijam za kratkoročno, srednjeročno in dolgoročno načrtovanje, upravljanje in izboljšanje mestne infrastrukture.

#smartplatform #openplatform 

#citymanagement 

 • LinkedIn

V razvitih mestnih območjih po vsem svetu narašča povpraševanje po avtomatiziranih rešitvah za skupnosti. PULS je rešitev za manjša mesta in večja metropolitanska območja. Lokalne oblasti se lahko odločijo za nadzor kritičnih območij mesta, mestnih četrti ali celotnega mesta - PULS ponuja modularno opremljanje ulic, sosesk in mest.

 • LinkedIn
SMART SYSTEMS PULS

#infrastructure #management #environment #innovation

IOT naprave postajajo v svetu standard, brez katerega si prihodnosti pravzaprav ne moremo več predstavljati. Postali so del naših življenj. Hladilniki, ogrevalni sistemi, vremenske postaje, avtomobili, ročne ure, traktorji in še bi lahko naštevali.

Ti isti standardi se selijo tudi v mesta in tako tvorijo nove priložnosti v, tako imenovanih, pametnih mestih. Naprave, ki jih lahko naredimo pametne so tudi ulične svetilke.

 

Ulično svetilko lahko iz enostavnega svetlobnega telesa spremenimo v pametno napravo, ki lahko ogromno doprinese k razvoju in kvaliteti življenja v mestu.

 

In kakšne naj bi bile kvalitete pametne svetilke?

Smart City Lights

#IoT #future #smartcities #streetlight #PULS #SmartLighting

 • LinkedIn
PULS objava Black snow

 #smartcities #infrastructure #safety #publicsafety

Trenutne vremenske spremembe  predstavljajo skrito prometno nevarnost - črni led. Tanke prozorne plasti ledu na cesti vozniki izredno težko opazijo. Zlasti nevarne so v prometnih konicah, zgodaj zjutraj in pozno popoldne.

Sistem PULS lahko izvaja algoritemsko kombinacijo temperature in vlage v zraku, s čimer je mogoče oceniti prisotnost črnega ledu.

 • LinkedIn
PULS Black snow

Trenutne vremenske spremembe  predstavljajo skrito prometno nevarnost - črni led. Tanke prozorne plasti ledu na cesti vozniki izredno težko opazijo. Zlasti nevarne so v prometnih konicah, zgodaj zjutraj in pozno popoldne.

Sistem PULS lahko izvaja algoritemsko kombinacijo temperature in vlage v zraku, s čimer je mogoče oceniti prisotnost črnega ledu.

V sodobnem času skupnosti potrebujejo celovito in uporabniku prijazno rešitev.

V primeru,  da potrebujete analitiko na mikrolokaciji ali spremljanje celotne skupnosti in celo mesta, je PULS tu, da poskrbeti za oboje.

 

Sodobno in estetsko ohišje, s pametjo te operacije resnično deluje kot popolna rešitev. Naša pametna mestna luč spremlja okolje in deluje z nizko porabo energije.

 • LinkedIn
PULS Smart light
PULS Linkedin

Sodobna, javna razsvetljava, v času digitalizacije, lahko s pametno zasnovo ne le optimizira energetske učinkovitosti mesta, temveč s mrežasto razporeditvijo po urbanih območjih predstavlja optimalno podatkovno omrežje, ki v eni točki zbira podatke iz okolja, jih interpretira, se iz njih uči in nato, glede na predhodno pridobljene podatke, tudi deluje.

Pametna javna ulična razsvetljava z vgrajenimi senzorji za spremljanje okolja daje mestnim oblastem dragocen vpogled v dinamiko mikrolokacij; njegova resnična dodana vrednost so povezljivost interneta stvari (IoT), inteligentna analitika in statistika ter avtomatizirani algoritmi za samostojno učenje.

 • LinkedIn

#smartenergy #energyefficiency 

Živimo v času vseprisotnega vpliva umetne inteligence in neskončnih priložnosti v digitalnem prostoru, katerih cilje je ustvariti boljše, lažje in bolj povezano življenje. Uporaba interneta stvari (IoT) je postala temelj sodobnega življenja. Vse, kar je mogoče povezati, se povezuje in bo povezano.

 

Pomembno je torej zagotoviti, da je naša javna infrastruktura povezana tako kot tehnologije, ki jih uporabljamo v vsakdanjem življenju. Digitalizacija mest je torej nujna in bo zavzemala osrednji položaj pri vzpostavljanju pametnih mest in skupnosti, kjer bo zbiranje podatkov v realnem času omogočilo pravočasno zbiranje in distribucijo ustreznih informacij.

PULS IoT Logotip

#smartcitiesireland #smartlighting 

 • LinkedIn

Kako stopiti v stik z nami?

Ideja za ta inovativni izdelek se je rodila v Sloveniji, eni najbolj trajnostnih držav na svetu. Sedaj je pripravljena za izvedbo po vsem svetu, začenši z Irsko. Vsekakor jo lahko izvedemo tudi v vašem lokalnem okolju. Zato vas vabimo, da nas o kapacitetah in možnostih vpeljave kontaktirate prek priloženega  obrazca ali pa nam pišete na: [email protected].

 

Z veseljem se bomo odzvali in vam posredovali vse želene informacije. 

Klik

Več informacij o produktu

Kontaktirajte nas

Hvala za poslane podatke.

Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Spirit Slovenija Logotip
MGRT Logotip
Logo_EKP_sklad_za_regionalni_razvoj_SLO_
bottom of page